aanbod

Tweede jaar Moderne talen en wetenschappen met STEM

Waar kies je voor?

Iedereen in het tweede jaar krijgt 25 uur algemene vorming. Dat is voor alle leerlingen in het 2de jaar hetzelfde pakket. Specifiek in het 2de jaar zijn de vakken economie en mens & samenleving. Deze vakken helpen om een goede studiekeuze te maken in de 2de graad.
Bovenop de algemene vorming kies je voor een basisoptie. Kies je de basisoptie Moderne talen en wetenschappen met STEM dan maak je een zeer boeiende keuze. STEM staat voor Science, Technology, Engineering, Mathematics. We vullen deze basisoptie in met 2 uur moderne talen en 3 uur wetenschappen. In het deel moderne talen verbreden en verdiepen we de algemene vorming Nederlands, Engels en Frans. In het deel wetenschappen ga je op onderzoek en bestudeer je de relatie tussen natuurwetenschappen en het dagelijkse leven. Via uitdagende projecten leer je met behulp van wiskunde, wetenschappen en technologie een maatschappelijk relevant probleem oplossen. Alternatieve energie en drones spreken je aan.
In deze optie zijn er 3 uren differentiatie. Binnen die 3 uren differentiatie richten we het vak computerwetenschappen in. Je leert digitale informatie en communicatie verstandig gebruiken. Je leert logisch denken, precies werken en probleemoplossende vaardigheden. Via wiskunde+ bieden we je 2 uur extra uitdagende leerstof.

Ben ik een leerling voor dit studiedomein?

Je bent leergierig en hebt een specifieke interesse voor Engels, wiskunde, wetenschappen en technologie.

Wat nadien?

De basisoptie Moderne talen en wetenschappen met STEM bereidt je voor op alle richtingen in de 2de graad zonder klassieke talen.

Contactpersonen

Leerlingenbegeleiding:
Katelijn Uyttenhove
katelijn.uyttenhove@sbhg.be

CLB-medewerker:
Bert De Block
bert.deblock@vclbgent.be

Meer info?
http://www.onderwijskiezer.be